Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Fast Track υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών...ανακοίνωση με αφορμή τη δίκη στις 10 Οκτώβρη...


Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία και ο εμπαιγμός εκατοντάδων εργαζομένων στον Τ/Σ ALTER, που μετά από μήνες απληρωσιάς, βρίσκονται στα δικαστήρια με την αφερρέγυα εργοδοσία του καναλιού.
Στη σωρεία εργασιακών παραβιάσεων που έχουν συμβεί στο Alter, η πολιτεία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήταν απούσα, ανιθέτως ήταν εκεί παρούσα, αλλά υπέρ της προκλητικής εργοδοσίας. Νομοθέτησε στα πλαίσια των τροϊκανών την αποδόμηση των ΣΣΕ, την μειωμένη αποζημίωση όταν η απόλυση γίνει με προειδοποίηση, ετοιμάζει νέα σειρά αντεργατικών νομοθετημάτων και μέτρων κοινωνικής αναλγησίας.
Στήριξε τη Digea στο «κατέβασμα» του σήματος του Alter όταν οι εργαζόμενοι πήραν το κανάλι στα χέρια τους. Σήμερ απροωθεί με golden μισθούς κάθε τροϊκανό φερέφωνο στα κανάλι για να συκοφαντήσει απεργίες και διεκδικήσεις.

Πόση εμπιστοσύνη μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι σε μια δικαιοσύνη που γρήγορα αποφασίζει (ακόμα και νύχτα Σαββάτου προς χαράματα Κυριακής) όταν είναι να βγάλει «παράνομες» απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας, όταν είναι να ασχοληθεί με διεκδικήσεις εργαζομένων ?
Έξω από νομικίστικα παιχνίδια και εργοδοτικές κωλυσιεργίες, έξω από «πτωχεύσεις» επιχειρήσεων που αφήνουν πλούσιους εργοδότες και πένητες εργαζόμενους
Έξω από τις προτάσεις παγίδα του Κουρή για «εξασφάλιση των θέσεων εργασίας»στο νέο κανάλι που θα προκύψει με ατομικές όμως συμβάσεις της τάξης των 600 -700 ευρώ.


Διεκδικούμε: Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα,με τους νόμιμους τόκους, όλες οι ασφαλιστικές εισφορές. Να μην υποχρεωθεί κανένας εργαζόμενος να αλλάξει εργασιακό καθεστώς.
Το Alter ή όποια διάδοχη μορφή του, έχει μια και μόνη καρδιά ,ΌΛΟΥΣ τους εργαζόμενους με ΌΛΑ τα εργασιακά τους δικαιώματα.


Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(Ανένταχτοι, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Financial Crimes)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου