Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Αλληλεγγύη στον Α. Λιακόπουλο


1)Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

www.eter.gr
Αθήνα , Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ε.Ρ. καταγγέλλει την απρόκλητη σύλληψη και ξυλοδαρμό του συναδέλφου δημοσιογράφου Απόλλωνα Λιακόπουλου από ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης της Τετάρτης, 15 Ιουνίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ε.Ρ. ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του συναδέλφου δημοσιογράφου και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τις απρόκλητες βιαιοπραγίες εναντίον του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα2)Συμπαράσταση στον Απόλλωνα Λιακόπουλο

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει την απρόκλητη σύλληψη και ξυλοδαρμό του συναδέλφου και συνέδρου στο 6ο συνέδριό της που αρχίζει αύριο Παρασκευή, Απόλλωνα Λιακόπουλου από ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης της 15ης Ιουνίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του συναδέλφου και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τις απρόκλητες βιαιοπραγίες εναντίον του.Ελεύθερος προσωρινά αφέθηκε ο συνάδελφος Απόλλωνας Λιακόπουλος πρίν λίγη ώρα και η δίκη του ορίστηκε για τις 29 Ιουνίου. Υπενθυμίζουμε ότι ο συνάδελφος Απόλλωνας είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και σύνεδρος στο 6ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή. Είδαμε την τηλεοπτική μετάδοση της εφόδου διμοιρίας των ΜΑΤ που βγάζοντάς του την μπλούζα τον χτυπούσε, με μόνο κριτήριο τα μακριά μαλλιά. Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και γίνονται ενέργειες για την απελευθέρωσή του. Δεν φτάνει που κατέβηκε στην απεργία για να υλοποιήσει την απόφαση της ΠΟΕΣΥ, η οποία ανέστειλε, αλλά δέχτηκε και τις "περιποιήσεις" των πραιτωριανών του Παπανδρέου.Την αναβολή ζήτησε ο εισαγγελέας γιατί δεν ήταν παρόν ο αστυνομικός μάρτυρας κατηγορίας.
Μαζί με τον συνάδελφο αλλοι 15 συλληφθέντες προσήχθησαν σήμερα 16/6 στον εισαγγελέα στην Ευελπίδων αλλά δυστυχώς δεν έχουμε εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αν πάντως κρίνουμε απο την περίπτωση του συνάδελφου Απόλλωνα όλες πρέπει να είναι αποτέλεσμα της αχαλίνωτης φαντασίας και βαρβαρότητας των μπάτσων που υλοποιώντας τη γραμμή της κυβέρνησης "διαλύστε τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα" έφτασαν σε τέτοια αποτελεσματα. Δέκα μπάτσοι να βαράνε έναν άνθρωπο και να τον κατηγορούν για αντίσταση κατά της αρχής.
Ευχαριστούμε όσους συναδέλφους (και όχι μόνο) έστειλαν βοήθεια για να μπορέσουμε να αποδείξουμε στη δίκη την αθωότητα του Απόλλωνα και την βαρβαρότητα των ΜΑΤ. Συνεχίστε να στέλνετε στοιχεία που να μπορούν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο.Όχι μόνο τον Απόλλωνα, αλλά και άλλες περιπτώσεις που οι μπάτσοι έκαναν τα αίσχη τους. Ευχαριστούμε την ΠΟΕΣΥ για την άμεση ανταπόκρισή της (ψήφισμα και νομική βοήθεια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου