Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Στηρίζουμε τη συναυλία - διεκδικούμε την ίδια μέρα απεργίαΗ Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ανένταχτοι, αριστερό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Financial Crimes) στηρίζει τη συναυλία της 13ης Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά τη συμπλήρωση οκτώ μηνών αγώνα στην ΕΡΤ και καλεί σε μαζική συμμετοχή σε αυτήν.

 Η συναυλία εκτός από την αναγκαία οικονομική ενίσχυση του αγώνα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει γεγονός ενίσχυσης της συσπείρωσης σε αυτόν, τόσο με εξωστρεφείς δράσεις σε μαζικούς χώρους εκτός των ΜΜΕ, όσο και στο εσωτερικό τους.
Δεν είναι η ΕΡΤ, είναι ο συνολικός αγώνας στο οποίο η ΕΡΤ είχε, έχει και πρέπει να συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να υπάρξει αντεπίθεση στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων, αντί τα σωματεία των ΜΜΕ να παρακολουθούν με απάθεια τις επιθέσεις κυβέρνησης - εργοδοσίας (με τις σχέσεις του καθενός με τα κυβερνητικά επιτελεία να είναι γνωστές και άρα εξηγήσιμες και οι αδράνειες), οφείλουν να προχωρήσουν σε απεργιακό σχεδιασμό.

Καλές οι περατζάδες από εκδηλώσεις, ημερίδες, συνεντεύξεις, αλλά ο βασικός ρόλος κάθε συνδικάτου είναι να οργανώνει και να κινητοποιεί τον κόσμο του.

Αρχικά με 24ωρη απεργία την ημέρα της συναυλίας, όχι μόνο σαν διευκόλυνση του κλάδου να πάρει μέρος, αλλά με συνολικό πλαίσιο για τα εργασιακά των ΜΜΕ, σαν «καμπανάκι» επανασυσπείρωσης και ανασύνταξης.

Πάντα με στόχο τη συνεργασία με συνδικάτα εκτός ΜΜΕ, με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της Ιερής Συμμαχίας κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου