Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Στις 12-13 Μαρτίου, για τον ΕΔΟEAΠ


Στις 12-13 Μαρτίου, για τον ΕΔΟΕΑΠ

στηρίζουμε και ψηφίζουμε

ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΗ και ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ



Η παρουσία και απολογία της παραιτηθείσης προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ στην γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ δεν στάθηκε ικανή – πώς θα μπορούσε, άλλωστε; – να την απαλλάξει από τη μορφή εκατοντάδων συναδέλφων. Γι’ αυτούς και, προφανώς, για εμάς, η τέως πρόεδρος και τα άλλα μέλη της διοίκησης ήταν πολιτικά έκπτωτα πολύ προτού αποφασίσουν τελικώς (και με μεγάλη καθυστέρηση) να παραιτηθούν.

Ζητούμε από τους συναδέλφους – συνταξιούχους, άνεργους και εργαζόμενους – να καταψηφίσουν την Ελένη Σπανοπούλου και όσα από τα άλλα μέλη της ΕΣΗΕΑ στο απερχόμενο ΔΣ θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα, γιατί:


  • Αποδείχθηκαν διοικητικά ανίκανοι, στην καλύτερη περίπτωση. Άφησαν την κλοπή των αποθεματικών από κυβέρνηση, τρόικα και ΤτΕ να εκτυλίσσεται επί μήνες προτού δήθεν καλέσουν τον κλάδο σε πανστρατιά για την υπεράσπιση του ταμείου – εντελώς προσχηματικά, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.

  • Επέδειξαν αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αρνούμενοι πεισματικά να παραιτηθούν παρά την γενική κατακραυγή που δέχθηκαν στη γενική συνέλευση του περασμένου Ιουνίου. Άλλωστε, ήταν η πρόεδρος και ορισμένα μέλη του ΔΣ που τη μετέτρεψαν σε αρένα, αρνούμενοι πραξικοπηματικά να συνεχίσουν τη διαδικασία.

  • Παραπλανούν συστηματικά τους ασφαλισμένους, πουλώντας τους «παραμύθια» ότι ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να μείνει αυτόνομος και αλώβητος. Ότι, δήθεν, οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί στα ΜΜΕ εξακολουθούν να αποτελούν τον περιούσιο λαό και διαφέρουν από τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους.

  • Είναι πολιτικά ανεπαρκείς, καθώς – εσκεμμένα – επιμένουν να αποκρύπτουν την πραγματική εικόνα και αιτία του προβλήματος: την πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης και ΕΕ για ανατροπή όλων των κεκτημένων στην αγορά εργασίας (μαζί και στα ΜΜΕ) και το ασφαλιστικό (μαζί και στον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και βίαιης αναδιανομής του πλούτου υπέρ των οικονομικά ισχυρών και τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια ζώνη φτηνής εργασίας, χωρίς καμία υποχρέωση για την εργοδοσία.


 

Για όλους αυτούς τους λόγους, στις επερχόμενες εκλογές για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, στις 12-13 Μαρτίου


Ø  καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν αγωνιστές που έχουν αποδείξει ότι δεν σκύβουν το κεφάλι σε απειλές και εκβιασμούς. Ότι δεν είναι διαπλεκόμενοι ούτε συχνάζουν στους προθαλάμους και τα σαλόνια της εξουσίας. Ότι θα τα βγάζουν όλα στη φόρα, χωρίς φόβο και πάθος, για να μαθαίνουμε όλοι τι συμβαίνει στα άδυτα και τα παρασκήνια των ΔΣ, των κάθε λογής διαβουλεύσεων και της διαχείρισης του ιδρώτα και του πλούτου μας.

Ø  Τους καλούμε να στηρίξουν τον ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΗ και την ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ, για να δώσουν τον αγώνα και από τις επάλξεις του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, μην επιτρέποντας στην επόμενη διοίκηση να κάνει ευθανασία και να βάλει οριστικά ταφόπλακα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.


Επίσης, στις επερχόμενες εκλογές για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, είναι ανάγκη και υποχρέωση όλων μας να κλείσουμε την πόρτα στους υπεύθυνους της ήττας και τους εκφραστές της υποταγής. Σε όλους όσοι βάζουν τις προσωπικές και μικροπολιτικές τους φιλοδοξίες πάνω από τις ανάγκες και τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, που γίνονται έμποροι αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων για μερικά «κουκιά», για τις θέσεις και τα οφίτσια.

Σε αυτούς οι οποίοι, στις πιο κρίσιμες στιγμές, έχουν αποδειχθεί ανήμποροι ή απρόθυμοι να ορθώσουν το ανάστημά τους στα αφεντικά και την κυβέρνηση, όπως έκανε η πλειοψηφία του σημερινού ΔΣ. Που δίνουν το δικαίωμα στην  κάθε Σπανοπούλου να κάνει ρελάνς, με την προκλητική τους κωλυσιεργία και στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, με την αρνητική τους στάση στην διεξαγωγή γενικής συνέλευσης και, τέλος, με την απόρριψη της πρότασης που κατέθεσε η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία την ημέρα της συνέλευσης, όταν τελικώς αναγκάστηκαν να τη δεχτούν την πραγματοποίησή της.

Καλούμε τους συναδέλφους σε ενεργή συμμετοχή στον αγώνα και σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Ανατροπής. Για να μην χάνουμε το δάσος πίσω από το δέντρο και να δώσουμε συντονισμένα τη μάχη με όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, για ένα αύριο που μας αξίζει. Για αξιοπρεπείς αμοιβές, καθολική ασφάλιση, αντικειμενική ενημέρωση.


Πρωτοβουλία για την Ανατροπή


(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό
ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου