Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

24ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ - Δευτέρα 4 Φλεβάρη

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ανένταχτοι, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Financial Crimes)

24ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ - Δευτέρα 4 Φλεβάρη


ΣΣΕ σε όλο τον κλάδο - όχι απολύσεις συμβασιούχων - όχι επαναφορά του ΔΠΥ


Απεργούμε και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην ΚΥΑ γιατί:


*H ΚΥΑ δεν είναι ΣΣΕ, που σημαίνει δεν έχει «κλειστό» χρονικό όριο στο οποίο καταβάλλεται το συγκεκριμένο ύψος αποδοχών στον εργαζόμενο (κι εδώ οι τροϊκανοί είχαν βρει κόλπα, η εμπειρία της ΕΡΤ με συνεχή ψαλιδίσματα και «πλαφόν», είναι χρήσιμη).

*Η ΚΥΑ μπορεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με άλλα χειρότερη, επειδή «τα μέτρα για την οικονομία, δεν απέδωσαν τους στόχους τους».

*Στόχος της κυβέρνησης (και ένα από τα «εργαλεία» της είναι η ΚΥΑ) είναι η εξόντωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων. Άλλωστε η ΚΥΑ δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης, αλλά «διαβούλευσης».


*Ακόμα και στην υποθετική και επιστημονικής φαντασίας περίπτωση, που η ΚΥΑ «έδινε και αυξήσεις» θα έπρεπε να απορριφτεί γιατί θα ήταν ο Δούρειος Ίππος για τις ΣΣΕ και θα ρέφαρε πολύ σύντομα, πολύ περισσότερο σήμερα, που και περικοπές σημαίνει και κατάργηση των ΣΣΕ. Μας βρίσκουν αντίθετους, οι «αντιθέσεις» μεταξύ των εργαζομένων της ΕΡΤ, του ΑΠΕ, της ΓΓΕ, των δημοτικών ΜΜΕ, με βάση το ύψος των αποδοχών τους, που ναι μεν είναι διαφορετικές, αλλά το κοινό είναι ότι τις έχουν βάλλει στο μάτι και ήδη τις περικόπτουν οι ίδιοι τροϊκανοί εσωτερικού και εξωτερικού, όπως κάνουν σε σειρά κλάδων.

Αν δεν αντιδράσουμε σύντομα θα βρεθούμε ΟΛΟΙ στο ίδιο ράντσο κάποιου διαλυμένου-«συγχωνευμένου» δημόσιου νοσοκομείου, ή στο ίδιο πάρκο να κυνηγάμε δένδρα για καυσόξυλα.

Δεν μας εκφράζουν «αγωνιστικές πλειοδοσίες» και αντιπαραθέσεις μεταξύ εργασιακών χώρων και προσώπων, διότι ο στόχος είναι ηενεργοποίηση των διαδικασιών βάσης στον κλάδο και η συμμετοχή, όσων περισσοτέρων συναδέλφων γίνεται.

 Όσοι συμμετείχαν πάντα είναι πολύτιμοι, όσοι όχι, τώρα μας είναι απαραίτητοι. Οι συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, είναι επίσης απαραίτητες για να εκφράζονται οι συνάδελφοι και να οργανώνουν τη δράση τους.

Απεργιακή τακτική: Χάσαμε αρκετές φορές την ευκαιρία συνολικής απεργιακής απάντησης του κλάδου και πρέπει όλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το πού μας οδηγεί η τακτική απεργία και στάση και δικαστήριο«μαγαζάκι το μαγαζάκι». Μεμονωμένες και αποσπασματικές κινητοποιήσεις δεν οδηγούν πουθενά, αντιλήψεις για δήθεν «εξαιρέσεις», που το άλλο τους μισό που δεν διατυπώνεται, είναι «δεν μας απασχολούν άλλοι κλάδοι», είναι συντεχνιακές, διασπαστικές και ύποπτες για εκπόρευση από συνδικαλιστικά ιερατεία τροϊκανών.

Κινητοποιήσεις χωρίς πλαίσιο ανατροπής του μνημονίου και των συνεπειών του και χωρίς ενίσχυση κοινωνικών συμμαχιών, είναι αναποτελεσματικές, όποια μορφή και αν έχουν. Παλεύουμε ενάντια σε κάθε απόπειρα απομόνωσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ από την υπόλοιπη αγωνιζόμενη κοινωνία. Προφανώς η ίδια λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι απαιτείται και απεργιακή γενίκευση σε όλα τα ΜΜΕ ενάντια στις απολύσεις και για διεκδίκηση ΣΣΕ.

 Τόσο στα δημόσια ΜΜΕ, όσο και στα ιδιωτικά, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα: η εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου, με κεντρικό της «επόπτη» τη συγκυβέρνηση. Καμία επίθεση δεν θα σταματήσει, σε κανένα κλάδο, αν δεν τους ανατρέψουμε, συνεπώς η συμπόρευση (απεργιακή, συμμετοχής σε κινητοποιήσεις για αλληλεγγύη, απεργιακή εναλλακτική ενημέρωση και κάθε αντίστοιχη δράση) με την υπόλοιπη κοινωνία είναι απολύτως αναγκαία και αυτό πρέπει να αποτυπώνεται και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Προκαταβολικά λέμε ότι στη γενική απεργία της 20 Φλεβάρη (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), πρέπει να είμαστε παρόντες ως απεργοί. Διεκδικούμε:

*ΣΣΕ και όχι ΚΥΑ για όλους τους εργαζόμενους.

*Μισθολόγιο και όχι μπλοκάκια.

*ΟΧΙ στην είσοδο από το «παράθυρο» των εξωτερικών και μικτών παραγωγών και των υπενοικιαζόμενων εργαζομένων στις ειδησεογραφικές εκπομπές.

*Να ανανεωθούν οι συμβάσεις για όλους τους συμβασιούχους και να γίνουν αορίστου χρόνου.

*Να σταματήσει η είσοδος ημετέρων, με τη μορφή ΠΕΘ και αναξιοκρατικά κριτήρια, όχι άλλα πάρτι σπατάλης στις πλάτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου