Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Νισάφι πια με τους σαλτιμπάγκους υποστηρικτές της κυβέρνησης‏

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

(ανένταχτοι, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Financial Crimes)Λένε πως τα μεσάνυχτα βγαίνουν τα φαντάσματα. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως στα εργασιακά και ασφαλιστικά μεσάνυχτα που επιχειρούν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού να επιβάλλουν στους εργαζόμενους όλης της χώρας (και των ΜΜΕ), επιχειρούν να βγουν και να μιλήσουν οι πλέον ακραιφνείς υποστηρικτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης και να παραστήσουν τους «φιλεργατικούς», πάνω στα εργασιακά αποκαΐδια που αφήνουν οι ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες.


Αυτές τις μέρες, πολιτικά προσκείμενοι στο Σαμαρά, επιχειρούν στην ΕΣΗΕΑ να παραδώσουν μαθήματα ευαισθησίας προς τους ανέργους (ναι αυτούς που μαζικά δημιούργησε και η πολιτική τους), κατηγορώντας την «αριστερή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ», ξεχνώντας βέβαια ότι όταν πρόκειται να ροκανίσουν καμιά γενική απεργία, άλλες πλειοψηφίες εμφανίζονται.
Χρειάζεται περισσό θράσος να εξαπολύουν κατηγορίες για προϋποθέσεις όσον αφορά τη χορήγηση βοηθήματος για τα Χριστούγεννα όσον αφορά τους μακροχρόνιους ανέργους.
Η θέση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (συμμετέχει στο ΔΣ με τη θέση του ταμία) είχε εγκαίρως από τις 20/11/2012 καταθέσει σειρά προτάσεων όχι μόνο για την καταβολή του βοηθήματος των Χριστουγέννων αλλά και την ανάληψη ποσού από τα αποθεματικά της ένωσης για την πληρωμή των άμεσων υποχρεώσεων (μήνας Δεκέμβριος), μεταξύ των οποίων η καταβολή μισθών και δώρων στους υπαλλήλους.


Το διοικητικό συμβούλιο εδέησε με καθυστέρηση και παρά την προσκόμιση όλων των οικονομικών στοιχείων για την κατάσταση της ένωσης, να συζητήσει το θέμα στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου. Ο φίλος του κ. Σαμαρά, αρνιόταν μάλιστα να συμφωνήσει στην εκταμίευση του αναγκαίου ποσού από τα αποθεματικά, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να μην πληρωθούν οι υπάλληλοι(αλλά και οι άνεργοι) και να επιβαρυνθεί η ΕΣΗΕΑ με πρόστιμα.
Το συμβούλιο ενέκρινε με πλειοψηφία τελικά την εκταμίευση ποσού από τα αποθεματικά. Όσον αφορά τους ανέργους συμφώνησε να δοθεί το ίδιο ποσό με αυτό που δόθηκε το Πάσχα, 400 ευρώ συν 100 ευρώ για κάθε παιδί, λαμβάνοντας υπόψη την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της ΕΣΗΕΑ, η οποία μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη με την προβλεπόμενη κατάργηση (από την κυβέρνηση που στηρίζουν ορισμένοι μέσα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) του αγγελιοσήμου και την μεγάλη αύξηση των ανέργων και των ανθρώπων που ζητούν οικονομική στήριξη. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αφήσει τα ίδια κριτήρια που είχαν ψηφιστεί το 2011 (και με την ψήφο τότε του και του φίλου του κ. Σαμαρά).
Πάει πολύ, αυτοί που για χρόνια χρησιμοποιούσαν τα έσοδα της ένωσης «ψηφοθηρικά» για τη χορήγηση βοηθημάτων και άλλων εξυπηρετήσεων, να κάνουν σήμερα μικροπαραταξιακό παιχνίδι με την αγωνία των ανέργων.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή έχει έγκαιρα παρουσιάσει από τη θέση του ταμία στο διοικητικό συμβούλιο τόσο την οικονομική κατάσταση της ένωσης όσο και ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για την αντιμετώπιση της νέας λαίλαπας(ένταξη ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, κατάργηση αγγελιοσήμου και πιθανή ένταξη στον ΕΟΠΥΥ και του ΕΔΟΕΑΠ).
Επειδή το θέμα δεν είναι απλά κλαδικό, αλλά συνολικό και πολιτικό, παλεύουμε για:

1)Όλοι οι άνεργοι να παίρνουν επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό και για όσο χρόνο είναι άνεργοι (ας το ψηφίσουν οι Σαμαράδες στη Βουλή).

2)Όλοι οι άνεργοι να έχουν πάσο ελεύθερης μετακίνησης στις αστικές συγκοινωνίες, επίδομα θέρμανσης, πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, απαλλαγή από όλα τα χαράτσια (ας το ψηφίσουν οι Σαμαράδες στη Βουλή).

3)Αποτελεί μνημείο θράσους να έχουν διαλυθεί εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικά ταμεία, να απολύεται μαζικά ο κόσμος, από μια συγκεκριμένη τρικομματική κυβέρνηση με καπετάνιο το Σαμαρά και στα αποκαΐδια που αφήνει η πολιτική των τροϊκανών, να επιχειρούν οι πολιτικοί τους υφιστάμενοι μέσα στα σωματεία να κάνουν και τους καμπόσους.

4) Αυτοί που πρόσφατα ψήφισαν να μην κλιμακωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, για να μην στεναχωρηθούν εργοδότες και κυβέρνηση, ας κοιτάξουν κατάματα όσους αφήνουν έξω από τα σωματεία, με τα απηρχαιωμένα καταστατικά, τους μπλοκάκηδες, τους εργαζόμενους στα ιντερνετικά ΜΜΕ (αλήθεια γιατί δεν επαναφέρουν την τροπολογία που κατάπιε πριν μερικά χρόνια το ΠΑΣΟΚ) και τους ανασφάλιστους, που ούτε καν πρόσβαση στα πενιχρά επιδόματα της ΕΣΗΕΑ δεν έχουν. 

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου